På Krisesenteret er det godt kvalifiserte ansatte som er klar til å ta imot deg 24 timer i døgnet, hele året. Vi har botilbud til mennesker som må reise fra hjemmet sitt på grunn av vold og/eller trusler eller andre krisesituasjoner. Du og eventuelt barna dine kan bo på Krisesenteret en periode mens du får hjelp til å komme videre med livet ditt, og etablere et nytt liv uten vold. Krisesenteret er et sikkert sted å oppholde seg. Lengden på oppholdet vil avhenge av situasjonen du er i.
Botilbudet for kvinner og menn er adskilt.
Vi har innbydende og gode boforhold. Alle har eget rom med bad. Fellesrom for barn og voksne. Krisesenteret fungerer som et bofellesskap der alle tar del i husarbeid og matlaging etter beste evne.
De som bor her er ulike og har ulike utfordringer. Felles for dem alle er at de er utsatt for vold av sine nærmeste. For at ting skal fungere best mulig må man ta hensyn og vise respekt for hverandre. Vi legger til rette for aktiviteter både for voksne og barn den tiden de er på senteret.
Det er gratis opphold og mat for alle beboerne på senteret.
Behøver du å ta noe med deg?
Nei. Vi ser ofte at de som kommer til oss er nødt å flykte i akutte situasjoner og har begrenset mulighet til å ta med seg nødvendige ting. Derfor har vi mulighet her til å ordne alle nødvendigheter for deg (og dine barn), dersom nødvendig. Vi vil likevel oppfordre deg til å pakke litt før du kommer til Krisesenteret, dersom det er mulig. Det vi anbefaler at du tar med er:
- En liten bag med klær evt. nødvendige hygieneartikler.
- Pass og/eller ID-papirer.
- Bankkort og eventuell kodebrikke til bank.
- Vigselsattest, fødselsattest til barn.
- Medisiner og resepter.
Ikke alle trenger hjelp med et sted å bo. Kanskje man ikke er klar for å bryte ut av et forhold eller man har andre forpliktelser som gjør det vanskelig å flytte til Krisesenteret, men har likevel behov for noen å snakke med noen som lytter og forstår hva du snakker om. En som har taushetsplikt og kunnskap om hvilke rettigheter og muligheter du har.
Kvinner og menn som har behov for hjelp men ikke trenger et botilbud kan benytte seg av dagtilbudet vårt. Man kan få samme støtte, hjelp og oppfølging som de som bor på senteret.
Mange av de som har bodd på senteret og har etablert seg på nytt benytter seg også ofte av dagtilbudet for oppfølging. Dersom du har behov for å komme til samtale, ta kontakt med oss for å avtale tid. Du trenger ingen henvisning. Tilbudet er gratis og det ingen ventetid. Her er det alltid noen som er klar til å lytte når du trenger det.
Vi ønsker å forstå mennesker i lys av hva de har opplevd. Vi ønsker å møte mennesker som trenger det, med en anerkjennelse som ikke bare tåler det vonde, men også etterspør deres ressurser. Et menneske er mer enn sin smerte, og vi ønsker å styrke integreringen av både sorger og gleder, sårbarheter og styrker.
Gjennom å lære om hvordan hjerne og kropp reagerer på stress og belastninger, kan voldsutsatte få hjelp til å forstå og få normalisert sine reaksjoner.
Gruppetilbudet har fast gruppeleder.
Manual og DVD basert foreldrekurs. Kurset bygger på moderne tilknytningsteori og forskning. Målet er å fremme trygg tilknytning gjennom å styrke omsorgspersonenes mentalisering. Med mentalisering menes evnen til å se barnet innenfra og seg selv utenfra. Vi vet at barn lærer og utvikler seg i samspill med sine nære omsorgspersoner og din tilgjengelighet som omsorgsperson påvirker barnets utvikling.
COS-P (Circle of Security - Parenting) gjennomføres med sertifisert COS-P veileder på senteret.
Mange som kommer til oss har hatt kroppen i «alarmberedskap» over lang tid. Alle følelser som sorg, glede, frykt og sinne er energi i bevegelse. Vi har alle spenninger og stagnert energi i kroppen fra opplevelser i livet, traumer og stress. I yoga kan vi få hjelp til å komme i kontakt med disse spenningene og følelsene med hjelp av fokus på pust, bevegelse og avspenning. Aktivt hjelpe kropp og sinn med å forløse og å gi slipp på spenningene.
Barnegruppe for barn mellom 6-12 år. Gruppen er temabasert, og har et traumeperspektiv som grunnlagsforståelse. Gruppens formål er å styrke barnets opplevelse av mestring, og barna skal erfare at både vanskelige og gode tanker kan deles og bli anerkjent. Dette er en åpen gruppe, og det er avsluttende tema hver gang. Det bor ofte mange barn på krisesenteret samtidig, og vår erfaring er at barn finner styrke og fellesskap i å møtes i gruppe.
Eksempel på temaer kan være: Redsel, hva er vold, gode og vonde hemmeligheter og vennskap. Barnegruppen tar utgangspunkt i veilederen «ikke lenger alene» - barn som lever med vold i familien, ført i penn av Øivind Aschjem og Wenche Tobiassen Sanna fra alternativ til vold.
Gruppetilbudet har fast gruppeleder.
Gruppebehandling for barn mellom 3-6 år, har som mål og styrke barns emosjonelle og sosiale kompetanse samt å styrke barnas selvbilde og opplevelse av mestring. Gruppen er en arena hvor barna skal føle seg trygge og ivaretatt slik at de kan uttale seg fritt. Det er ulik tema hver gang, f.eks sinne, glede og redsel.
Gruppetilbudet har fast gruppeleder.
Målet er å få barna til å stoppe opp og å kjenne på sine følelser og kropp med hjelp av «lekende» yogaøvelser. Hjelper barna med å bli bevisst sin egen pust og pustemønster, og avslutter alltid gruppene med en avspenningsdel.
Vi er tilgjenglig 24 timer i døgnet
Vi har taushetsplikt.
Vi har gratis botilbud.