Menn blir også utsatt for vold i nære relasjoner. Vi vet lite om hvor stort omfanget er, men vi regner med at det er en del mørketall. Den psykiske og fysiske volden som menn utsettes for er like alvorlig og undertrykkende som vold mot kvinner.
For menn er det svært tabubelagt å snakke med noen om den volden man utsettes for. Omgivelsenes latterliggjøring av voldsutsatte menn bidrar til at mange menn ikke vil avsløre den vanskelige situasjonen de står i, og velger å ikke søke hjelp. Mange menn opplever at de ikke blir tatt på alvor når de forteller at de er utsatt for vold og at det ikke er akseptert av samfunnet rundt dem. Menn oppleves ofte som den fysisk sterke i et heterofilt parforhold. De velger derfor ofte å prøve å finne en løsning selv, noe som kan vise seg å være veldig vanskelig. Erfaringer fra menn utsatt for vold i nære relasjoner viser at det er mange likhetstrekk med volden kvinner utsettes for, særlig når det gjelder psykisk vold som trusler, sjalusi, hevn og kontroll.
Mange av mennene som utsettes for vold i parforhold hvor de har felles barn, er redde for å bli den tapende part. Deres bekymringer handler særlig om hva som vil skje med forholdet til barna, hvem barna skal bo fast hos, hvordan forhandlinger i forhold til samvær vil foregå, og hva som vil bli resultatet ved et eventuelt samlivsbrudd.
I tillegg til menn som utsettes for vold av sine kvinnelige partnere er det sårbare grupper som homofile menn, trans-personer, gutter utsatt for seksualisert vold og menn som tvinges til tvangsekteskap, æres-relatert vold som har behov for hjelp.
På Krisesenteret vil du møte ansatte med lang erfaring, som vet hva du snakker om og som tar deg på alvor. Du kan også ringe og rådføre deg anonymt om du ønsker det eller komme til en dagsamtale.
Vi er tilgjenglig 24 timer i døgnet
Vi har taushetsplikt.
Vi har gratis botilbud.