Hvert år blir mange barn og unge i Norge utsatt for vold av sine nære omsorgspersoner. Å være vitne til vold er like alvorlig og skadelig som å bli utsatt for fysisk vold, dermed definerer vi barn som er vitne til vold som voldsutsatt. Barn og unge får ofte med seg mer av det som skjer I hjemmet enn de voksne tror, og mange tar også på seg skylden og ansvaret for volden som skjer.
Voldsutsatte barn og unge går ofte i konstant alarmberedskap og kan oppleve verden som uforutsigbar og skremmende. Å være utsatt for vold av sine nære omsorgspersoner kan føre til store skader både fysisk og psykisk. Voldsopplevelsene går ut over både den kognitive og emosjonelle utviklingen til barna og kan gi utslag i atferdsvansker (vi kaller dette et smerteuttrykk), konsentrasjonsvansker og somatiske plager.
Mange som kommer til senteret opplever det som et trygt sted å være. Vi ser at barna og de unge raskt faller til ro her. I det den voksne bestemmer seg for å ta barna med på krisesenteret, blir det tatt et viktig ansvar for å skjerme de for de negative opplevelsene / konsekvensene volden påfører dem. Ansatte på senteret arbeider for at hverdagen til de som bor her skal være så normal som mulig.
Så lenge det lar seg gjøre vil senteret arbeide for at barna får fortsette i samme barnehage, skole og delta på sine faste fritidsaktiviteter så raskt som mulig etter innflytning på senteret. Krisesenteret ønsker å hjelpe barn og unge til å få enn trygg hverdag, en hverdag uten vold og krenkelser!
Vi er tilgjenglig 24 timer i døgnet
Vi har taushetsplikt.
Vi har gratis botilbud.